Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / AutoGids Best Car Awards 2021: City Cars

Geschreven door Xavier Daffe op 17-11-2021

De winnaar van de AutoGids Best Car Award 2021 in de categorie City Cars is de Peugeot 208.

Best Car Awards

De genomineerden voor de categorie "City Cars"

  • Dacia Sandero
  • Ford Fiesta
  • Hyundai i20
  • Peugeot 208
  • Toyota Yaris

De winnaar van de Best Car Award 2021: Peugeot 208

De Peugeot 208 dankt zijn overwinning dit jaar aan zijn erg mooie tussenscores, aangezien zowel onze externe deskundigen als het publiek (28,4 procent van de stemmen, een record!) hem de gouden medaille toekenden, terwijl onze interne redactie, bestaande uit journalisten die per definitie van autorijden houden, de voorkeur gaf aan de Fiesta vanwege zijn dynamische kwaliteiten, maar de 208 daar net achter plaatste. Een overwinning in 2021 die dus die van 2020 bevestigt.

De Peugeot 208 blijft met andere woorden een veilige keuze in het segment, een benijdenswaardige positie die hij te danken heeft aan zijn steeds betere bouwkwaliteit, zijn bijna premium interieurdesign, zijn zeer persoonlijke en assertieve lijnen, zijn ruime keuze aan verbrandingsmotoren (plus een volledig elektrische versie) en zijn weggedrag dat comfort harmonieus combineert met rijplezier.

Op de tweede plaats: Toyota Yaris

De Toyota Yaris made in France heeft dit jaar zijn grote doorbraak gemaakt en werd zowel door onze externe jury als door het publiek, dat hem 24 procent van de stemmen gaf, als tweede geklasseerd, terwijl onze interne redactie hem de bronzen medaille toekende.

Met alle punten opgeteld rijft de Toyota dus het zilver binnen. Niet slecht voor een auto van slechts 3,94 meter, een formaat dat handig kan zijn in de stad, maar hij biedt dan ook een uitstekend weggedrag en gezien zijn buitenmaten een meer dan correcte binnenruimte, terwijl de beschikbaarheid van een (overtuigende) hybrideversie vrij uniek is in zijn klasse.

Op de derde plaats: Ford Fiesta

Vorig jaar eindigde de Fiesta nog op de tweede plaats, maar nu kon hij niet op tegen de Yaris. Hoewel de Ford onze interne redactie nog steeds aanspreekt omwille van zijn dynamische kwaliteiten, heeft onze externe jury hem slechts op de vierde plaats gezet, achter de Sandero, en heeft het publiek hem ‘slechts’ 20 procent van zijn stemmen gegeven, waardoor hij vrede moet nemen met de derde plaats.

Wellicht een gevolg van het feit dat deze generatie nauwelijks verschilt van de vorige, hetgeen resulteert in een gevoel van déjà vu. Kortom, de Fiesta zal niet lang meer op zijn dynamische kwaliteiten en prijs kunnen teren...

Meer weten?

Het volledige dossier Best Car Awards kan je lezen in AutoGids #1091, dat in krantenwinkel ligt vanaf woensdag 17 november. Ontdek ook de winnaars van de andere categorieën:

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten