Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / AutoGids Best Car Awards 2021: Large Sedans

Geschreven door Xavier Daffe op 17-11-2021

De winnaar van de AutoGids Best Car Award 2021 in de categorie Large Sedans is de Mercedes E-Klasse.

Best Car Awards

De genomineerden voor de categorie "Large Sedans"

  • BMW 5 Reeks
  • Kia Stinger
  • Mercedes E-Klasse
  • Skoda Superb
  • Volvo S90

De winnaar van de Best Car Award 2021: Mercedes E-Klasse

De Mercedes E-Klasse, dat is die vaste waarde die met elke generatiewissel vooruitgang boekt om de koers in de categorie te blijven bepalen. Ditmaal waren de stemmen van de interne journalisten en de externe jury unaniem en werd hetzelfde podium behaald: Superb, E-Klasse, 5-Reeks.

Zelfs het publiek plaatste de Mercedes E-Klasse op de tweede plaats, met 25,04 procent van de stemmen, net achter de 5-Reeks (26,7 procent). Zijn consistente aanspraak op de tweede plaats levert hem paradoxaal genoeg de hoogste trede van het podium op, aangezien de resultaten van de andere kanshebbers verder uiteenlopen.

Het moet gezegd dat de Mercedes E-Klasse een referentie is onder de kilometervreters en dat zijn boordtechnologie voortdurend evolueert. De ideale wagen voor comfortabele langeafstandsritten in alle sereniteit

Op de tweede plaats: BMW 5 Reeks

De publiekslieveling, de BMW 5 Reeks, overtuigde ons panel van interne journalisten en onze externe juryleden slechts matig (in beide gevallen strandde hij op de derde plaats). Het publiek verkoos hem dus echter boven de Mercedes E-Klasse. In feite liggen de twee Duitsers heel dicht bij elkaar. De E-Klasse is echter iets recenter, en steekt er nipt bovenuit. Het verschil is symbolisch.

Het moet gezegd dat terwijl de Mercedes E-Klasse een zeer goed evenwicht bereikt tussen gedrag en comfort, de BMW 5 Reeks meer op comfort gericht is en minder dynamisch. Hoewel dat relatief is in het geval van de M5 CS, die 635 pk sterk is!

Op de derde plaats: Skoda Superb

Onze publieksstemmers lijken hem slechts matig te waarderen, want ze plaatsen hem achter de 5-Reeks, de E-Klasse en zelfs de Volvo S90. Moeilijk uit te leggen, want de Skoda Superb heeft alle troeven in handen om een meesterkoop te zijn, behalve misschien dat zijn stamboom (nog) niet aan de normen voldoet, dat de Skoda-naam niet het aura heeft van de Duitse premiummerken. Maar hij heeft er ook niet de prijs van.

Is het omwille van zijn objectieve kwaliteiten, zijn royale interieur of zijn enorme bagageruimte (vooral in de Combi-versie) dat onze eigen journalisten en onze externe juryleden de Skoda Superb op de eerste plaats hebben gezet?

Meer weten?

Het volledige dossier Best Car Awards kan je lezen in AutoGids #1091, dat in krantenwinkel ligt vanaf woensdag 17 november. Ontdek ook de winnaars van de andere categorieën:

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten