Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / AutoGids Best Car Awards 2021: Family SUV's

Geschreven door Xavier Daffe op 17-11-2021

De winnaar van de AutoGids Best Car Award 2021 in de categorie Family SUV's is de Skoda Kodiaq.

Best Car Awards

De genomineerden voor de categorie "Family SUV's"

  • Ford Kuga
  • Hyundai Santa Fe
  • Skoda Kodiaq
  • Toyota RAV4
  • Volvo XC60

De winnaar van de Best Car Award 2021: Skoda Kodiaq

In deze categorie van gezins-SUV's zijn de stemmen het meest verdeeld en verschilt de lijst van de vijf genomineerden het meest van die van vorig jaar. En hoewel hij vorig jaar niet vertegenwoordigd was, krijgt de Skoda Kodiaq deze keer zijn revanche en pakt de gouden medaille, net voor de winnaar van 2020, de Kuga.

De Skoda Kodiaq behaalt de winst dankzij de consequente keuzes van onze journalisten, de experts en het publiek, dat echter overwegend de voorkeur gaf aan de Volvo XC60: 29,1 procent van de stemmen tegen 22,5 procent.

Zoals vaak het geval is bij Skoda, dankt de Kodiaq zijn overwinning aan het feit dat hij een geslaagd en homogeen product is, en dat hij misschien niet erg sexy is, maar wel zeer overtuigend zodra je achter het stuur kruipt en... je passagiers moet meenemen. 

Op de tweede plaats: Ford Kuga

De Ford Kuga eindigt op de tweede plaats doordat het publiek maar weinig op hem gestemd heeft: hij kreeg slechts 16,2 procent van de stemmen, waardoor hij in die rangschikking achter de Kodiaq, Kuga en RAV4 eindigde. Met andere woorden, hij werd ‘gered’ door de stemmen van de journalisten van AutoGids (tweede) en onze externe deskundigen (eerste).

Naast zijn goede wegligging is de Ford Kuga ook royaal met ruimte, die kan worden aangepast via een verschuifbare bank (waardoor het volume van de bagageruimte varieert van 475 tot... 645 liter). Naast zijn traditionele motoren heeft hij twee hybrideversies in de aanbieding, waarvan één een 100 procent aftrekbare plug-in is.

Ex-aequo op de tweede plaats: Volvo XC60

De Volvo XC60 dankt zijn gedeelde tweede plek met de Ford Kuga aan het belang van de publieksstemmen, waarna een verrassende kloof volgt en de concurrentie veraf blijft. Deze Volvo is dan ook met name zeer populair op de fleetmarkt. Maar voor hoe lang nog? 

Aan de andere kant moeten we erkennen dat de Volvo XC60 ook een uitstekend rijcomfort kan voorleggen, evenals uitstekende stoelen, een uitgepuurd en ontspannend interieur, enzovoort.

Meer weten?

Het volledige dossier Best Car Awards kan je lezen in AutoGids #1091, dat in krantenwinkel ligt vanaf woensdag 17 november. Ontdek ook de winnaars van de andere categorieën:

 

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten