Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Elektrische Mercedes-modellen sneller... als je abonnement neemt

Geschreven door Frédéric Kevers op 28-11-2022

In de Verenigde Staten kan je een abonnement nemen die je elektrische Mercedes sneller doet accelereren. Wat kost dat dan en wanneer komt die service naar Europa?

De Amerikaanse eigenaars van een Mercedes EQE (SUV) of een Mercedes EQS (SUV) kunnen hun elektrische auto nog sneller maken dan hij eigenlijk al is. Het volstaat om het abonnement "Acceleration Increase" aan te vinken in de online shop en 1.200 dollar over te maken en hun elektrische Mercedes accelereert een seconde sneller van 0 naar 100 km/u. En dat gedurende een jaar, want zo lang loopt dat abonnement. Al wordt er momenteel ook gewerkt aan een formule waarmee je die software-update permanent installeert.

LEES OOK Test Mercedes EQS SUV (2022)

Boerenbedrog? Daar lijkt het inderdaad op, want dat wil eigenlijk zeggen dat Mercedes zijn elektrische-modellen verkoopt met een aandrijfgeheel waarvan het potentieel bewust ingehouden wordt om daar later profijt uit te slaan. Nu goed, dat soort updates worden hoe dan ook een dingetje. Binnenkort zal je een heleboel pre-geïnstalleerde opties pas kunnen gebruiken nadat je ze geactiveerd hebt. Zo zou je enkel in de wintermaanden betalen voor je verwarmde stoelen, bijvoorbeeld.

En in Europa?

Het Acceleration Increase-abonnement van Mercedes zal niet aangeboden worden in Europa. Omdat het in onze contreien niet gehomologeerd geraakt. Vooral omdat een heleboel Europese landen het vermogen van een voertuig opnemen in de berekening van de taksen en van de verzekering. Dat was ook de reden waarom een vergelijkbare powerboost bij de Polestar 2 niet beschikbaar was in België. Maar waar een wil is, zal wel een weg gevonden worden...

Bron: Automotive News Europe

Bekijk ook onze video van de Mercedes EQS

 

 

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten