Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Extreme: nieuwe topversies voor Dacia-modellen

Geschreven door Kevin Kersemans op 01-03-2023

Na de Spring krijgt ook de rest van het Dacia-gamma nieuwe topversies. De Extreme-modellen onderscheiden zich zowel aan de buitenkant als vanbinnen en krijgen standaard de aangepaste ESP-functie Extended Grip.

Op het voorbije salon van Brussel stelde Dacia al de Spring Extreme voor, een iets krachtigere versie van de elektrische stads-SUV met een specifieke aankleding. Toen werd al aangekondigd dat ook de rest van het gamma zo'n Extreme-behandeling zou krijgen, en dat is nu gebeurd. De Extreme-outfit verwijst volgens de Roemeense constructeur "op subtiele wijze naar de uitgestrekte natuur", om te beginnen met de kleuren Cedergroen (Duster, Jogger en Sandero Stepway) en Stonewashblauw (Spring).

In ieder geval zijn de Extreme-versies onmiddellijk te herkennen aan hun koperkleurige accenten, zoals voor de buitenspiegelbehuizingen, de wielnaafdoppen en het (recent vernieuwde) Dacia-logo op de achterklep, naast andere koetswerkelementen die verschillen van model tot model. Ook in het interieur zijn verschillende koperkleurige accenten te vinden, evenals specifieke vloermatten en een nieuwe bekledingsstof die Microcloud werd gedoopt, goed bestand zou zijn tegen invloeden van buitenaf en zich naar verluidt erg eenvoudig laat reinigen.

Extended Grip

Hoewel de Dacia Spring Extreme wel recht heeft op een relatieve vermogensboost (65 pk in plaats van 45 pk), is dat niet het geval voor de Duster, Jogger of Sandero Stepway. Wel krijgen die twee laatste de nieuwe functie Extended Grip, die de instellingen van de stabiliteitscontrole zodanig aanpast dat de voorwielen zoveel mogelijk kunnen draaien om extra grip te vinden en losse ondergrond weg te ‘krabben’. Deze functie is niet voorzien op de Duster, de enige Dacia die verkrijgbaar is met vierwielaandrijving.

De Extreme-versies kunnen worden besteld vanaf 1 maart 2023, ook op de recente Hybrid-versie van de Dacia Jogger. Op die laatste bedragt de meerprijs van de Extreme-opsmuk 1.000 euro ten opzichte van het uitrustingsniveau Expression, in het geval van de Sandero Stepway is dat 1.900 euro. De Duster Extreme kost dan weer 1.000 euro meer dan de Journey.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten