Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / BMW-baas kondigt het einde van displays aan

Geschreven door Frédéric Kevers op 09-01-2023

Ze zijn nodeloos groot en leiden je af tijdens het rijden. Daarom worden de schermen die momenteel gebruikt worden voor het instrumentarium en het infotainment vervangen door veiligere technologie. Dat zegt BMW-baas Oliver Zipse tijdens de CES 2023.

De digitale displays in moderne auto's worden steeds groter en steeds slimmer, als een met de rest van de wereld geconnecteerd brein dat alle functies centraliseert. Maar dat zal niet lang meer duren, toch niet als het van BMW-baas Oliver Zipse afhangt. Omwille van de veiligheid. Want die gigantische infotainmentschermen leiden de bestuurder af van zijn kerntaak: rijden.

Wie rijdt moet zijn ogen op de weg houden, in de plaats van naar een display te kijken. Als het van Zipse afhangt, is er over 10 jaar geen sprake meer van die schermen. De toekomst is aan de head-updisplay (HUD). Best een opmerkelijke uitspraak voor een constructeur die de nieuwe BMW 7 Reeks propvol digitale schermen stak.

2023 CES BMW iVision DEE Concept

BMW Neue Klasse

Dat is ook de boodschap achter de BMW iVision Dee Concept, die gepresenteerd werd op de Consumer Electronics Show (CES 2023) in Las Vegas. Wie door de gekke kleurencombinaties van de speciale lak kijkt, ziet de richting die de Duitse constructeur op wil met de Neue Klasse. Dat is de nieuwe architectuur waarop BMW zijn toekomstige EV-modellen gaat zetten, waaronder een 100% elektrische opvolger van de 3 Reeks.

De BMW iVision Dee Concept komt met een naar de bestuurder gericht dashboard, maar doet het zonder conventionele displays. Alle informatie wordt via een head-updisplay op de volledige breedte van de voorruit geprojecteerd. De bediening van de verschillende menu's gebeurt via het stuur of via je stem. Middels de Mixed Reality Slider kan je ook de 'densiteit' van de digitale inhoud op de voorruit zelfs aanpassen...

2023 CES BMW iVision DEE Concept

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten