Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Alfa Romeo: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 02-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Alfa Romeo.

Het voortbestaan van Alfa Romeo heeft al enkele keren aan een zijden draadje gehangen, maar Stellantis wil haar ooit zo prestigieuze Italiaanse merk duidelijk nog niet opgeven. De in 2022 gelanceerde Tonale zorgt voor nieuwe klanten, maar er moet nu ook wel dringend worden ingezet op elektrische modellen.

En dan hebben we het natuurlijk over een ander soort auto’s dan de heel exclusieve en al uitverkochte Alfa Romeo 33 Stradale.

Alfa Romeo 2024

Alfa Romeo Milano

Het leven van de al van 2016 daterende Giulia kan toch niet eeuwig worden gerekt; het zijn de Stelvio en veel meer nog die compactere Tonale die maken dat de winkel nog altijd open is en zelfs weer vaker wordt bezocht. Die SUV’s krijgen in het voorjaar van 2024 versterking van een nog wat kleinere en dus minder dure cross-over: de Alfa Romeo Milano.

ER MOET DRINGEND WORDEN INGEZET OP ELEKTRISCHE MODELLEN.

De technologie is afkomstig van de zustermerken binnen het grote Stellantis-imperium (Citroën, Jeep, Opel, Peugeot, enzovoort), wat betekent dat het model naast mildhybride benzineversies ook de elektrische aandrijving van zijn neven zal overnemen. De Milano wordt trouwens het laatste nieuwe model dat Alfa Romeo met ook nog verbrandingsmotoren lanceert; de volledige transformatie naar EV’s is al voor de komende jaren gepland.

 

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten