Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Nissan: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 18-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Nissan

Dat Nissan zich in België nog net weet te handhaven in de top twintig van de autoverkoop, is nog altijd vooral te danken aan de Juke en meer nog de Qashqai. De eerste generaties van beide auto’s behoorden tot de pioniers onder de hippe SUV’s en cross-overs, maar anno 2024 moet de Japanse constructeur zich sterk proberen te houden tussen een heel pak concurrenten.

De Qashqai en de iets grotere X-Trail kregen er originele hybride e-Power-varianten bij, en ook de Juke bestaat als zelfopladende HEV. NIssans EV-aanbod telt naast de Leaf ondertussen ook de recent aanzienlijk minder duur gemaakte Ariya én een elektrische versie van de Townstar. Die laatste is de Nissan-variant van de Renault Kangoo.

2024 Nissan Hyper Urban Concept

Made in England

Net voor de jaarwissel maakte Nissan bekend dat de fabriek in het Britse Sunderland zich voorbereidt op de productie van drie nieuwe EV’s. Dat worden de opvolgers van de huidige Leaf en volledig elektrisch aangedreven varianten van zowel de Juke als de Qashqai. De Japanse constructeur heeft het ambitieuze project EV360Zero gedoopt, de modellen worden (vanaf) 2025 verwacht.

DE BRITSE NISSAN-FABRIEK BEREIDT ZICH VOOR OP DE PRODUCTIE VAN DRIE NIEUWE EV’S.

Als basis voor de nieuwe EV’s dienen de Hyper Urban, de Hyper Punk en de Chill-Out. De laatste conceptcar dateert al van 2021, de andere twee werden recent in Tokio onthuld.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten